/ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΚΗΛΗ ~ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΚΗΛΗ

ΗΛΙΑΔΗΣ Χ. ΜΑΡΙΟΣ
Ειδικός Γαστρεντερολόγος
Τραπεζούντος 60 και Μεταμορφώσεως 23 (γωνία) 1ος όροφος
Καλαμαριά (απέναντι από τα Goodys)
Τηλ:2310441023 κιν:6946682983
 
e-mail:iliadismarios@gmail.com
blog:iliadismarios.blogspot.com


Μια κήλη προκύπτει όταν ένα όργανο προβάλλει μέσω ενός χάσματος η ενός ανοίγματος στο τοίχωμα γύρω από αυτό
Έτσι όταν υπάρχει διαφραγματοκήλη το στομάχι προβάλει διαμέσου του διαφράγματος όπου ο οισοφάγος, το όργανο που μεταφέρει την τροφή στο στομάχι συναντά το στομάχι. Το διάφραγμα είναι ένας μεγάλος μυς που χαρίζει το θώρακα από την κοιλιά . Το άνοιγμα στο διάφραγμα ονομάζεται οισοφαγική κήλη. Η καρδιοοισοφαγική βαλβίδα προστατεύει από την παλινδρόμηση περιεχομένου από το στομάχι στον οισοφάγο.
Όταν υπάρχει μυϊκή αδυναμία η μεγάλη πίεση στην κοιλιά το στομάχι μπορεί να κυλήσει μέσου της συμβολής και να προκαλέσει διαγραγματοκήλη
Τα αίτια της διαφραγματοκήλης μπορεί να είναι:

· Παχυσαρκία
· Εγκυμοσύνη
· Σφικτά ρούχα
· Σήκωμα μεγάλου βάρους
· Βήχας
· Κοιλιακό τραύμα
· Δυσκοιλιότητα


Πολλοί ασθενείς μετά τα 50 έχουν διαφραγματοκήλη χωρίς να το γνωρίζουν γιατί δεν έχουν οι περισσότεροι συμπτώματα.
Εάν η διαφραγματοκήλη είναι μικρή και δεν προκαλεί ειδικά συμπτώματα δεν χρειάζεται θεραπεία. Εάν είναι μεγαλύτερα και προκαλεί συμπτώματα όπως οπισθοστερνικό καύσος χρειάζεται θεραπεία.
Εάν υποφέρετε από κάψιμο πίσω από το στήθος μπορεί να έχετε διαφραγματοκήλη. Αυτό αντιμετωπίζεται με αντιόξινα εάν το πρόβλημα είναι μικρό, εάν όμως επιμένει η επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ασθενών χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση από γαστρεντερολόγο. Αυτό αποτελεί σύμπτωμα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.
Η διαφραγματοκήλη προκαλεί η χειροτερεύει τα συμπτώματα της παλινδρόμησης. Το οπισθοστερνικό κάψιμο είναι το κυρίαρχο σύμπτωμα της παλινδρόμησης και συμβαίνει όταν το γαστρικό οξύ ανεβαίνει από το στομάχι στον οισοφάγο που δεν έχει κατασκευαστεί για να αντέχει στο οξύ και έτσι το οξύ ερεθίζει τον οισοφάγο.
Εάν η διαφραγματοκήλη προκαλεί συμπτώματα μερικά από τα παρακάτω μπορεί να βοηθήσουν.

· Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα
· Αποφεύγεται τροφές και ποτά που προκαλούν συμπτώματα
· Αποφεύγεται να ξαπλώνετε 3 ώρες μετά τα γεύματα
· Εάν είστε κουρασμένος υψώνεται το κεφάλι με 1-2 μαξιλάρια
· Αποφεύγεται στενά ρούχα και σφικτές ζώνες
· Προσπαθήστε να χάσετε κιλά εάν είστε υπέρβαρος
· Παίρνετε μόνο αντιόξινα και εάν το πρόβλημα επιμένει επισκεφτείτε γαστρεντερολόγο


Υπάρχει ένα ικανός αριθμός ασθενών που επιμένουν να έχουν συμπτώματα παρά την αλλαγή του τρόπου ζωής. Τότε χρειάζεται θεραπευτική αγωγή η και γαστροσκόπηση. Εάν δεν υπάρχει βελτίωση ίσως χρειάζεται χειρουργική θεραπεία। Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα μέσω μικρών οπών να μπει ένα όργανο που λέγεται λαπαροσκόπιο στο θώρακα η στην κοιλιά και να γίνει η επέμβαση λαπαροσκοπικά

Ασθενείς που έχουν μεγάλη διαφραγματοκήλη και δημιουργεί συμπτώματα όπως έντονο πόνο στο θώρακα, δύσπνοια η δυσκολία στην κατάποση χρειάζεται άμεσα επείγουσα εξέταση και αντιμετώπιση από γαστρεντερολόγο η χειρουργό.

1 σχόλιο:

AIB FUNDING. είπε...

Μεγάλη Dr. Imoloa βοτανική ιατρική είναι η τέλεια θεραπεία για τον ιό HIV, μου διαγνώστηκε HIV για 8 χρόνια και κάθε μέρα ψάχνω πάντα για έρευνα για να βρω τον τέλειο τρόπο για να ξεφορτωθώ αυτή τη φοβερή ασθένεια γιατί πάντα γνωρίζω τι Χρειαζόμαστε γιατί η υγεία μας είναι στη γη. Έτσι, στην αναζήτηση στο διαδίκτυο έχω δει πολλές μαρτυρίες για το πώς ο Δρ imoloa μπορεί να θεραπεύσει τον ιό HIV με ισχυρά φυτικά φάρμακα. Αποφάσισα να έρθω σε επαφή με αυτόν τον άνθρωπο, ήρθα σε επαφή μαζί του για τα φυτικά φάρμακα που έλαβα μέσω της υπηρεσίας ταχυμεταφορών της DHL. Και με οδήγησε πώς. Τον ρώτησα για μια λύση για να πάρει βοτανοθεραπεία για δύο εβδομάδες. Και στη συνέχεια μου έδωσε εντολή να ελέγξω τι έκανα. Κοιτάξτε με (ΗΓΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ). Ευχαριστώ τον Θεό για τον Δρ Ιμόλοα για τη χρήση ενός ισχυρού φυτικού φαρμάκου για να με θεραπεύσει. έχει επίσης μια θεραπεία για ασθένειες όπως ασθένεια Parkison, κολπικό καρκίνο, επιληψία, διαταραχές άγχους, αυτοάνοσες ασθένειες, πόνος στην πλάτη, διαστρέμματα, διπολική διαταραχή, εγκεφαλικοί όγκοι, κακοήθης, βρουξισμός, βουλιμία, ασθένεια τραχηλικού δίσκου, καρδιαγγειακή νόσο, καρδιαγγειακή νόσο, διαταραχές, διπολική διαταραχή, όγκοι του εγκεφάλου, κακοήθης, βρουξισμός, βουλιμία, ασθένεια του τραχηλικού δίσκου, καρδιαγγειακές παθήσεις, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαστρέμματα, διπολική διαταραχή, εγκεφαλικοί όγκοι, κακοήθης, βρουξισμός, βουλιμία, ασθένεια τραχηλικού δίσκου, καρδιαγγειακή νόσο, και συμπεριφορικές διαταραχές, κυστική ίνωση, υπέρταση, διαβήτης, άσθμα, αυτοάνοση μεσολαβούμενη αρθρίτιδα. Χρόνια νεφρική νόσο, αρθρίτιδα, πόνος στην πλάτη, ανικανότητα, φάσμα αλκοόλης φέτας, δυσμεμική διαταραχή, έκζεμα, καρκίνο δέρματος, φυματίωση, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, δυσκοιλιότητα, φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, καρκίνο οστού, καρκίνο πνεύμονα, πυρετός, ηπατίτιδα ABC, σύφιλη, διάρροια, ασθένεια του Huntington, οπίσθια ακμή, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, νόσος του Addison, χρόνια νόσος, ασθένεια Crohn, κυστική ίνωση, ινομυαλγία, φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, ασθένεια μυελού των νυχιών, παράλυση, , Κακόηθες μελάνωμα, Μανία, Melorheostosis, Meniere's Νόσος, Μυκοπολυσακχαρίδωση, Σκλήρυνση κατά πλάκας, Μυϊκή δυστροφία, Ρευματοειδής αρθρίτιδα, Νόσος Αλτσχάιμερ email- drimolaherbalmademedicine@gmail.com / ή {whatssapp ..... + 2347081986098}