/ ΑΥΞΗΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ~ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΑΥΞΗΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

Η πρωτεινική διατροφή είναι μια εφεύρεση του καθηγητή Apfelbaum to 1960 η οποία δεν έχει λάβει την επιτυχία που αξίζει στην Ευρώπη.
Ο καθηγητής G. L. Blackburn του ιατρικού και ερευνητικού τμήματος( Μ.Ι.Τ) του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ αναβίωσε και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1973.
Ανέπτυξε την έννοια όπου η λιπώδης μάζα μειώνεται με αισθητή μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων και λιπιδίων και έναν σχεδόν αποκλειστικό ανεφοδιασμό πρωτεινών υψηλής βιολογικής αξίας.
Στη Γαλλία η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται από τα μέσα της δεκαετίας του 80 και συστήνεται από χιλιάδες γιατρούς. Η πρωτεινική διατροφή χρησιμοποιείται επιτυχώς στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας πάνω από 25 έτη.
Η κλινική εμπειρία στη Γαλλία καθιέρωσε τον κύριο ρόλο των διακλαδεσμένων αμινοξέων και η σημασία της πρωτείνης τριπλής προέλευσης(σόγια , γάλα , αυγό) που περιλήφτηκε στα προιόντα Eurodiet.
Δημιουργήθηκε από έναν παθολόγο τον Dr Bernard Pinon η Protein System είναι ηγέτης στην ευρωπαική αγορά προιόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνη. Προσφέρει στους γιατρούς και στους ασθενείς τους μια πρωτότυπη ιδέα αξιοσημείωτη στην απλότητα αλλά και στην αποτελεσματικότητα της. τη μέθοδο Eurodiet


Η μέθοδος Eurodiet  βασίζεται σε τρεις θεμελιώδεις αρχές:


  • Εξατομικευμένη διατροφική προσέγγιση , με τη χρήση προιόντων υψηλών πρωτεινών/χαμηλών υδατανθράκων σύμφωνα με τη καθορισμένη φάση.
  • Τροποποίηση της συμπεριφοράς , αναγκαία για να προσδιοριστούν και να λυθούν τα προβλήματα συμπεροφοράς και κινήτρου όσον αφορά  στη διατροφή.
  • Ιατρική παρακουλούθηση απαραίτητη ώστε να εξασφαλιστεί η διατήρηση μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων.
Απο τη δημιουργία του , το σύστημα Eurodiet έχει εστιάσει στην υγεία του ασθενή στην πρόληψη των κινδύνων και στη συνεχόμενη βελτίωση των προιόντων , πάντα σε συμμόρφωση με όλες τις νομικές και ρυθμιστικές απαιτήσεις(όσον αφορά τη συμπλήρωση με βιταμίνες, τα μέταλλα , και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα).
Η σύνθεση, η παραγωγή και η διανομή όλων των προιόντων εμπνέονται επίσης από τις ίδιες αρχές.
Έτσι η εταιρία Protein System αναπτύσσει συνεχώς τα νέα πολύ χαμηλών θερμίδων , υψηλών πρωτεινών, πολύ χαμηλών υδατανθράκων προιόντα που ποικίλλουν στη γεύση και τη σύσταση(σούπες,κρέμες,ροφήματα,επιδόρπια,ομελέτες,ζυμαρικά υψηλών πρωτεινών έτοιμα για κατανάλωση μαγειρευμένα πιάτα, μούς ,ζεστά ροφήματα, κέικ, bars, και laktolight) προκειμένου να ικανοποιεί τις ανάγκες και των ασθενών και των ιατρών, κάνοντας την τήρηση της δίατας εύκολη και ευχάριστης

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΒΑΡΟΥ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΥ ΑΣΘΕΝΗ;
  • Με την μέτρηση του δείκτη μάζας σώματος είτε από το γιατρό είτε από υπολογιστικά φύλλα που υπάρχουν στο διαδίκτυο διαιρώντας το βάρος σε κιλά με το ύψος σε εκατοστά στο τετράγωνο.
  • Με την μέτρηση της περίμετρου μέσης. Μια αύξηση μέσης > 102 cm  για τους άντρες και >88 cm για τις γυναίκες  αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό καρδιαγγειακό κίνδυνο. Το μέγεθος της μέσης μετριέται οριζόντια στον μέσο της απόστασης των κατωτέρων πλευρών και της λαγόνιας ακρολοφίας(περίπου στο επίπεδο του ομφαλού). Αυτή η μέτρηση είναι κμυρίως χρήσιμη στη διάγνωση των υπέρβαρων(ΒΜΙ μεταξύ 25 και 30) και λιγότερο χρήσιμη στη διάγνωση της παχυσαρκίας(ΒΜΙ>30) η νοσηρής παχυσαρκίας(ΒΜΙ>35). Η παρουσία κοιλιακής παχυσαρκίας συνδέεται έντονα με αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητακαι συνοδεύεται συχνά από:
  1. καρδιαγγειακή και στεφανιαία νόσο
  2. διαβήτη τύπου 2 (μη ινσουλινοεξαρτώμενο NIDDM) η παθολογική ανοχή γλυκόζης.
  3. δυσλιπιδαιμία
  • Βιο-σύνθετη αντίσταση: Παρέχει έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο καθορισμού του ποσοστού του λίπους στο σώμα και της άλιπης μάζας. Αυτό το εργαλείο , όταν χρησιμοποιείται τακτικά στη παρακουλούθηση των ασθενών, διασφαλίζει ότι η απώλεια βάρους οφείλεται σε μείωση του λιπώδους ιστού ενώ η άλιπη μάζα δεν επηρεάζεται δυσμενώς.
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ EURODIET;
Η μέθοδος Eurodiet μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους ασθενείς που επιθυμούν να χάσουν βάρος και δεν έχουν αλλεργία σε κανένα από τα συστατικά που περιέχουν τα προιόντα(αυγό, γάλα η πρωτείνη σόγιας. γλουτένη , ασπαρτάμη)
Ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προτείνεται στον ασθενή , ανάλογα με το αρχικό βάρος αλλά και το βάρος που τίθεται ως στόχος
  • Παχυσαρκία:  καθορίζεται από την ύπαρξη ενός BMI>30 και μια άριστη ένδειξη για μια αυστηρή πρωτεινική δίαιτα (φάση 1)
  • Υπέρβαρος :  το BMI βρίσκεται μεταξύ 25 και 30. Οι φάσεις 2 και 3 προσαρμόζονται εύκολα στους ασθενείς που επιθυμούν να χάσουν μερικά μόνο περιττά κιλά.
  • Υπερβολικό βάρος με παράγοντες κινδύνου: η μέθοδος Eurodiet βελτιώνει γρήγορα η ομαλοποιεί διάφορους βιολογικούς δείκτες; διαβήτης τύπου 2, παθολογική ανοχή υδατανθράκων, δυσλιπιδαιμία,Είναι επίσης η θεραπεία επιλογής σε περιπτώσεις υπέρτασης, χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια και/η άπνοια εντέρου
  • Υπερβολικό βάρος με οστεο-μυικές διαταραχές:λόγω της πρόσληψης αμινοξέων υψηλής βιολογικής αξίας στη μέθοδο Eurodiet  η άλιπη μάζα(οστά , μύες) διατηρείται σχεδόν εξ ολοκλήρου. Είναι απόλύτως κατάλληλη όταν χρόνια εκφυλιστική αρθροπάθεια(ισχία, γόνατα η οστεοπόρωση) απαιτεί απώλεια βάρους
  • Αύξηση βάρους στην εμμηνόπαυση: η μέθοδος Eurodiet είναι αποτελεσματική στην εμμηνόπαυση , με η χωρίς θεραπεία υποκατάστασης ορμονών.
  • Κυτταρίτιδα με υπερβολικό βάρος: η μέθοδος Eurodiet  βελτιώνει τα αποτελέσματα εξειδικευμένων θεραπειών(π.χ της φλεβικής ανεπάρκειας)
  • Ομαλοποίηση βάρους μετά από εγκυμοσύνη: η μέθοδος Eurodiet  δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης . Πρέπει μόνο να εφαρμοστεί αφότου διακοπεί ο θηλασμός και κατα προτίμηση όταν επανέλθει η εμμηνόρροια.
  • Προεγχειρητικά: όταν η γρήγορη απώλεια βάρους είναι απαραίτητη πριν από μια επέμβαση(αρτηριοστεφανιαία παράκαμωη, τεχνητό ισχίο, χολοκυστεκτομή , λιποαναρρόφηση...)η μέθοδος Eurodiet είναι γρήγορη και αποτελεσματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: